dimecres, 8 d’octubre del 2008

COMENTARI















1.Explicar idees principals.

El text ens parla de la filosofia i de l’aclariment lògic dels anunciats. Posa enfasis a que no es tracte d’una cosa teòrica sinó pràctica es una activitat que permet tenir les coses, idees, pensaments clars.

2.Posar-li títol.

L’aclariment.

3.Quina es la filosofia dins del text?Per què Wittgenstein. Afirma que la filosofia es una activitat. Comenta la frase subratllada.

La filosofia dins del text té la funció d’aclarir i precisar amb precisió tots els pensaments. Per aquesta manera afirma que la filosofia es una activitat i per tant, aclarir els pensaments d’una manera precisa.

4.Quin mètode està emprant l’autor?Compara amb altres mètodes.

L’autor utilitza el mètode analiticolingüístic que considera que la major part dels problemes filosòfics es plantegen perquè les expressions filosòfiques creen confusions. Per això analitzen el llenguatge i intenten aclarir-ho. Consideren la lògica com el llenguatge perfecte. Assenyalen que a la filosofia li toca aclarir de manera lògica els pensaments. Comparat amb el transcendental que no mirar d’esbrinar l’origen del nostre saber sinó que mira de fonamentar-lo i de donar-ne raó. Descobrir les condicions que ens fan capaços de pensar, actuar, esperar, per tant es fa una pregunta: ”Què és l’ésser humà?”. Comparat amb el mètode empirista que es centra en l’origen de la filosofia i el valor dels nostres coneixements que depenen de l’experiència sensible, per tant, la finalitat és explicar tots els nostres coneixements referint-los a l’origen dels quals. El analiticolingüístic es centra en el llenguatge i per això, la tasca de la filosofia serà analitzar el llenguatge i intentar aclarir-lo.

5. Busca informació sobre Wittgenstein.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Ludwig_Wittgenstein