dimarts, 28 d’octubre del 2008

COMENTARI 3

1. Idees Principals

El text ens parla de la veritat, del que es cert. La veritat té que veure amb la certesa de les coses i el que és cert podríem dir que és real. Quan diem real volem dir el que és autèntic, pot ser cert o fals. La concordança és la coincidència entre l’enunciat i la cosa que ens diu, és a dir, quan és cert i real diem que hi ha concordança.

2. Títol

Veritat o realitat?

3. Comentari

Segons la meva opinió el text diu que aquestes tres paraules estan lligades, tenen un tipus de relació. Com diu el text, el que és cert és real, jo trobo que no és per a tothom. Ja que no hi ha una única veritat i una única realitat. Cada persona pot entendre per veritat la seva visió de les coses i la seva manera de pensar. Per això cal veure el que és vertader a partir de la certesa que coincideix amb l’enunciat amb el que es fa referència d’aquesta manera, és pot dir realment el que és cert.

4. Mètode i comparar amb altres

El text pren de la fenomenologia que es centra en anar a les coses mateixes, pretén conèixer el que són les coses en la presentació a la consciència, al subjecte. En comparació amb el realisme que creu que podem conèixer la realitat tal com és, és a dir, existeix per ella mateixa, independentment del subjecte. La fenomelogia afirma que les coses es capten per la consciència.
En comparació amb l'idealisme que aquest afirma que la realitat no existeix independentment del subjecte que la conegui, la fenomenologia creu que si, que és necessari donar prioritat a la consciència, però també considera que els objectes no s’adapten al subjecte, sinó que se li manifesten.

1 comentari:

Toni Martinez Fdez ha dit...

martaaaaaaaaaaaa!!!!
buenuu que viscaa español jejeje

buenu en pasare mes per aqui i a coses que man agradat, deuuuuuuu martaaaa